lørdag den 1. oktober 2011

Ankommet til Zürich

Vi tog afsted til Zürich onsdag morgen klokken 8 med tog mod Hamborg. Vi havde valgt at tage en pause på 7 timer i Hamborg for at undgå at have for travlt og skulle finde rundt på den, eftersigende, kæmpestore hovedbanegård. Det viste sig så at Hamborg hovedbanegård slet ikke er særlig stor.

Vi havde derfor en del timer i Hamborg. Vi brugte nogle af timerne på at gå rundt og se lidt på Hamborg og fik en kop kaffe på gågaden. 





Da tiden nærmede sig til at vi skulle med vores nattog til Zürich finder vi fint vores perron og står og venter tålmodigt på at komme ind i toget da en aggressivt forvirret dansk kvinde med en datter ved navn Mille desperat forsøger at komme ind i toget. Alting går heldigvis fint indtil vi kommer ind i toget hvor hun igen, desperat, forsøger at finde sin sovekupe (der iøvrigt havde nummer 101 som der stod på hendes billet) og råber lidt af den stakkels tog-konduktør.

Vi finder vores egen lillebitte to-mands kupe og så er det ellers bare 850 km til Zürich. Det var meget hyggeligt at ligge der i toget og læse en masse - selvom det godt kunne være svært at sove når toget bremsede hårdt op engang imellem.


Da vi ankom til Zürich torsdag morgen hentede Martin Geisler os på banegården. Rikke kender Martin fra studiet i Aarhus og han arbejder her i Zürich. Det er hans gamle lejlighed som vi har overtaget denne første måned, så han viste os hen til lejligheden der ligger 5 minutters gang fra banegården.

Vi brugte den første dag på at blive registreret i det Schweiziske System. Det var en oplevelse i sig selv - vi blev meget overrasket over den mængde detaljer de gerne ville have: religion, moderens pigenavn, farens navn etc. (Det er iøvrigt sjovt at blanketterne slet ikke indeholdte muligheden for at moderens efternavn var forskelligt fra faderens - det kan simpelthen ikke lade sig gøre i Schweiz). Derudover brugte vi dagen på at pakke ud og slappe lidt af efter den lange togtur.
Om aftenen gik vi en tur igennem "den gamle by" eller Niederdorf som er et hyggeligt cafe/gågade område der dog har en overraskende stor mængde sex-butikker. Det blev også taget et par billeder fra en af de mange broer der krydser floden Limmat. Vi bor op ad gaden til venstre i forlængelse af broen vist på billedet herunder.


Rikke er spændt på at skulle starte på Google på mandag og jeg glæder mig til at læse en masse bøger nede ved floden.


1 kommentar:

  1. Dejligt, at I er kommet godt frem - og sikke fine billeder, du allerede har fået taget Søren. Jeg håber, at du har haft en god start på google idag Rikke :-)

    SvarSlet